Cases

Hoe zijn klanten geholpen?

Ervaring kinesiologie en reflexintegratie

In juli kwam ik voor het eerst bij Evelien voor kinesiologie en reflexintegratie. In een aantal maanden zijn er diepgaande en zoals het voelt, blijvende veranderingen in mij die me erg meehelpen om mijn droom, werk te doen wat bij mij past, waar te maken. Ik ben heb sinds kort al gewerkt op een plek waar ik me erg goed voel.

Evelien is een krachtige en erg gevoelige therapeute die naast je staat en op het juiste moment het juiste zegt en doet. 

In de therapie (kinesiologie gecombineerd met reflexintegratie) ontdekte ik dat mijn geest en overtuigingen meer deden dan ik had gedacht. Soms overtuigingen en gedrag wat voor mij normaal was en op heel jonge leeftijd was ontstaan. Ik kon er snel doorheen gaan en na 4 sessies kan ik zelf verder.

De effecten:

-Meer energie, waardoor ik het zware werk wat ik op dit moment doe vol houdt en ook nog in de weekenden actief kan zijn.

-Ik was erg claustrofobisch geworden na een trauma. Ik ben niet claustrofobisch meer.

-Ik kon niet blijven ‘staan’ wanneer iemand erg boos op me werd. Tot mijn verbazing kan ik nu wel met conflicten omgaan en maakt het me niet meer bang.

Schrijfster

Testimonial lichter leven

Via wat omzwervingen kwam ik bij Evelien met een aantal lichamelijke klachten die ik in het hier en nu niet kon plaatsen. En ik ken mijn lichaam toch redelijk goed na een aantal jaren yoga beoefend te hebben. Pijn, rillingen, gevoel van kou of juist warmte overvielen mij zomaar en leken ogenschijnlijk uit het niets te komen. Het lichaamsgeheugen kende ik maar hoe vind je binnen het lichaamsgericht werken je weg naar de therapeut die je kan helpen. Via een vriendin hoorde ik over kinesiologie en kwam bij Evelien uit. Ik met mijn ‘nuchtere wetenschappelijke opvoeding’ ging het diepe in en heb mijn ervaring gevolgd. In Evelien trof ik een nuchter, pragmatisch mens met oog voor datgeen waarvoor ik nog geen woorden had maar wel voelde. Wat een reis! Want met elke oefening en een aantal oefeningen in het bijzonder, werd mijn lichaam (en daarmee ook mijn geest) soepeler en lichter. Het leidde tot ontroerende, hilarische, ontnuchterende en realistische inzichten wat er allemaal mocht en mag zijn. Na ongeveer een jaar en een grote levensverandering later, voel ik me toegeruster dan ooit om in balans te blijven of te herstellen van onbalans.

Dankjewel Evelien voor de (zelf)inzichten, de soms ronduit hilarische momenten die ik koester, je humor en het deel van onze reis dat we samen hebben belopen. Ik kom zeker nog eens terug voor een APK ?.

Hulpverlener

Testimonial

Het werk van Evelien is heel bijzonder. Met de combinatie van Kinesiologie en Neuroreflextherapie heeft ze op betrokken wijze de oorzaak opgespoord van mijn mentale en emotionele klachten en mij en mijn lichaam aan het werk gezet mijn drempels te overwinnen. Het vroeg durf, doorzettingsvermogen en geduld van mij. Maar dan krijg je er echt iets geweldigs voor terug. Zeker in de zorgzame en deskundige handen van Evelien.

Acteur

Ervaring Reflex-integratietherapie

In mei 2014 waren we in Polen voor een reünie met verschillende adoptiegezinnen. Daar kwamen wij in aanraking met REFLEX INTEGRATIE THERAPIE.

Wij hebben twee meisjes geadopteerd uit Polen in de leeftijd,nu acht en 10 jaar. Er werd ons verteld dat deze meisjes veel baat bij deze therapie zouden kunnen hebben. Als ouders wil je het beste voor je kinderen dus terug in Nederland hebben we gelijk gezocht via de website www.inpp.nl naar een geschikte therapeut bij ons in de buurt. We kwamen terecht bij Evelien Schipper. Na een warm intakegesprek waar goed geluisterd werd naar onze behoeften en dat van onze kinderen zijn we gestart met de oefeningen. Na 6-8 weken kwamen wij weer bij Evelien om de oefeningen te bespreken,voor te doen, hoe het met de meiden ging en kregen we nieuwe oefeningen mee naar huis.

In totaal hebben wij 15 maanden therapie gehad. We konden duidelijk resultaat zien, we kregen meer inzicht in onze kinderen en waarom ze sommig gedrag vertonen. In het begin van de therapie mocht Evelien amper onze oudste dochter aanraken, nu na 15 maanden krijgt ze zelfs een knuffel. Na zes jaar in Nederland te wonen, heeft onze oudste dochter voor het eerst mijn schoonmoeder een kus op haar wang gegeven. We zagen het gebeuren en waren allemaal diep onder de indruk.

We zijn dankbaar voor wat Evelien voor ons gedaan heeft en wat we met de therapie bereikt hebben.

Onderwerp: Jetlag

Voor mijn reis naar Australië ging ik voor een consult naar de praktijk van Evelien. Dit, om minder last van een jetlag te hebben. Ik kreeg oefeningen o.a masseren van oor, mee en het advies om tijdig mijn horloge te verzetten.
Het is voor mij een hele bijzondere ervaring dat ik hoegenaamd geen last heb van een jetlag.
Dank je wel Evelien.

Het vervolg

Astha – praktijk van Evelien, accepteren, aura
Bevrijding van trauma’s, bachbloesems, brieven aan God
Creativiteit door de behandeling te tekenen en op te schrijven
Droefheid
Evelien, erkennen
Falen, ik ben niet goed genoeg, ik deug niet
God
Huilen
Inzicht
Jaloezie
Kinesiologie, kleuren
Liefde, loslaten
Miezerig min mannetje; zo voelde ik mij toen ik met de behandelingen bij Evelien begon
Niet zien ‘zitten gevoel’, niet opgeven
Openheid, omhelzen
Primaire reflexen
Q
Rusteloos, radeloos
Straf, veelvuldig op school gekregen, stress
Tranen, tekenen
Uiten van mijn gevoelens
Verdriet, vreugde
Water
X
IJver
Zelfinzicht

Thijs, 22 februari 2017

Ervaring workshop “kosmische symbolen”

Op woensdag 31-10-2018 heb ik de workshop “kosmische symbolen” bij Evelien gevolgd. Ik was al langer hierin geïnteresseerd. We begonnen met een meditatie en daarna vertelde Evelien iets over de achtergrond van het ontstaan van de prachtige symbolen, die Joke de Bruin heeft doorgekregen, alsook over symbolen in het algemeen, waarbij zij dit m.b.v. meerdere boeken (zoals van Egypte) en kaarten (medicijnkaarten) illustreerde. Daarna kon ik de kaarten en andere items zoals de stickers en kalender/tekenboeken rustig inzien. Evelien vertelde hoe zij in haar werk als kinesioloog deze kaarten kon inzetten. Eén van de symbolen resoneerde heel goed bij mij, waarop ik vervolgens de kans kreeg een kopie hiervan in te kleuren, met op de achtergrond fijne muziek.
Ik vond het een ontzettend leuke ochtend. Ik heb ervan genoten en ben blij dat Evelien ruim de tijd heeft genomen om mij met deze heel bijzondere symbolen in contact te brengen. Evelien, bedankt voor de gezellige en mooie ochtend en voor het lenen van het boek “In licht voor mijn ogen”. En ik ben absoluut blij met die geweldige intentiekalender! Tot de volgende keer!

Ervaring kinesiologie

Vanuit geheel onverwachte hoek kwamen wij in aanraking met de term kinesiologie en later met de inhoud hiervan. Van een vriendin van mijn vrouw hoorde wij haar positieve ervaringen met Touch for Health.Deze vriendin heeft inmiddels samen met haar man 4 kinderen. Dit was voor mijn vrouw de aanleiding om eens te vragen hoe haar vriendin dit allemaal organiseert. Al snel kwam het gesprek op kinesiologie en wat het doet voor haar. Ook haar familie bezoekt zo nu en dan een kinesioloog.

Na dit gesprek gingen er enkele maanden voorbij. Mijn vrouw heeft zich toen via de website laten informeren en gezocht naar een praktijk bij ons in de buurt. Zo kwam zij terecht bij Evelien Schipper in Eelde. Zo goed als om de hoek bij ons.
De eerste afspraak was zowel positief als afwachtend. Een aan tal dingen klonken wat “zweverig”. Later blijkt dat deze term niet geheel op zijn plaats is. Thuis vertelde mijn vrouw veel over de sessies. Hierin kwamen ook dingen naar voren over haar die niet besproken waren en toch door Evelien opgemerkt werden. Dit is zeer zeker geen toeval. Ik merkte aan mij vrouw dat de consulten een zeer positieve uitwerking op haar hadden. Zo heeft zij meer energie en meer geduld met de kinderen. Dit laatste was duidelijk merkbaar en zelfs opvallend.

Na een aantal bezoeken begon ik ook steeds meer interesse te krijgen. Uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt bij Evelien. Ik zocht stabiliteit en evenwicht in mijn privé leven en op het werk. Zakelijk wilde ik aan mijzelf werken om zo beter beslissingen te kunnen nemen. Beter overwogen en handelend vanuit mijn gevoel en gedachtegang. Een bepaalde sessie was gericht op een komend groot evenement op mijn werk. Ik wilde rondlopen als een goed manager. Via mijn aangeven corrigeerde Evelien dit naar het “er zijn als goed manager”. Dit is tekenend voor wat ik eigenlijk zelf denk en niet zo als ik denk te moeten zijn.

Een ander opmerkelijk iets was de pijn boven op mijn maag. Vooral voor en tijdens stressvolle situaties. Tijdens een sessie is hieraan gewerkt. Sindsdien heb ik er geen last meer van, behalve bij extreme stressvolle situatie. Maar een groot deel daarvan ligt aan mij eigen omgang met bepaalde situaties.

Voordat ik moeilijke of lange gesprekken in ga op mijn werk doe ik altijd enkele oefeningen. Hierdoor ben ik beter geconcentreerd, rustiger en kan ik beter beslissingen nemen. Vroeger was ik tijdens gesprekken wel eens nerveus waardoor dit oversloeg op mijn stem. Ook was ik na bepaalde gesprekken gesloopt door de weggenomen energie.

Voor mij levert kinesiologie positieve dingen op.

• Meer geduld
• Minder prikkelbaar
• Wat vaker de boel de boel laten
• Bewust er mee bezig door middel van de oefeningen
• Beter gevoel als leidinggevende
• Beter bepaalde situaties onder controle hebben
• Doorbreken persoonlijk barrières

Opvallend is dat mijn direct leidinggevende onverwachts tegen mij zei dat ik het laatste driekwart jaar zo enorm gegroeid ben. Sinds die periode ben ik regelmatig bij Evelien.

Dit en de sessies bij Evelien stralen ook door naar de gezinssituatie. Nu zijn de bezoeken aan Evelien minder frequent. Maar zo nu en dan een “onderhoudsbeurt” is zeer prettig. Zeker voor de grotere evenementen waar ik mee te maken heb.