Wellness kinesiologie

Dit is een methode waarin we de verschillende aspecten van stress in ons leven en de gevolgen hiervan op onze gezondheid leren herkennen en leren om de stress aan te pakken en te gebruiken als “motor” tot verandering. Er wordt gewerkt met spiertesten om de patronen en emoties, waarin we steeds weer vastlopen, bewust te helpen maken en te doorbreken.

Op diverse momenten in het leven kun je stressvolle situaties het hoofd bieden door de stress “tijdelijk” ergens in je lijf een plek te geven waar je er even geen last van hebt. Wanneer we “vergeten” later nog eens die stress onder ogen te zien, kan deze allerlei klachten gaan veroorzaken. Door de zogenaamde opbergplaatsen in het lichaam met behulp van spiertesten op te sporen kunnen we de emoties die bij de stress horen alsnog verwerken en zo veel klachten verhelpen en energie terug krijgen.

Veel aandacht is er voor emoties als woede, angst, vijandigheid, verdriet, eenzaamheid en onzekerheid.

Er kan gewerkt worden aan vastgelopen situaties zoals dwangmatig gedrag, verslavingen en fobische reacties, maar ook zeer geschikt bij depressies en burn-out klachten.

Voor meer informatie over Wellness Kinesiologie zie www.welkin.nl

Spring naar toolbar