Informatie Living Values

Vanaf 2017 werken Martina de Lange en ik samen om vanuit de Living Values methode de universele waarden bij ouders/verzorgers aan te bieden om te ervaren en bewust toe te passen. De waarden kunnen een kompas zijn. Wereldwijd wordt met dit scholingsprogramma gewerkt. Vanaf 2016 wordt de actieve groep in Nederland die hiermee werkt groter.

Living Values Noord geeft eerste ouders/verzorgers van jonge kinderen de cursusmodule VREDE.

Op 12 april j.l. heeft in Paterswolde de eerste cursus van Living Values Noord plaatsgevonden over de module Vrede voor ouders/verzorgers van jonge kinderen. We werden ons bewust wat Vrede voor ons zelf betekent en hoe we een op waarden gebaseerde thuisomgeving kunnen gaan maken. Samen met onze (evt.) partner en kinderen. Welke verhalen, muziek en spelletjes en andere zaken kunnen daarbij helpen. We leggen uit waarom Living Values voor jonge kinderen het stralen als een STER-symbool gebruikt. Hoe belangrijk echte regelmatig ongestoorde WIJ-tijd (mobiel UIT) met onze kinderen is. Verder kwamen aan de orde hoe Living Values aan conflictoplossing werkt. En welke vaardigheden we daarvoor kunnen ontwikkelen en gebruiken. Iedereen koos daarna om ook naar de volgende avond in mei te komen waarbij we de waarde RESPECT gaan behandelen. In juni geven we de waarde LIEFDE aandacht.
Wil je ook meer weten of je aanmelden voor zo’n cursus voor ouders van jonge kinderen (3-7 jaar) meld je dan aan via mailadres livingvaluesnoord@gmail.com  en lees meer op livingvalueseducation

Namens Living Values Noord,  Martina de Lange en Evelien Schipper-Middeljans